Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Bájitalok

2007.12.28

 

Kép

Álom bájital

Gyógyító főzet, a fogyasztója álomtalan álomba merűl tőle és könnyebben visszanyeri az erejét.

Altató Bájital

A fogyasztója álomba merül tőle. A sima altató bájital különbözik az Élő Halál Esszenciájától, mert az egy sokkal erősebb fajta.

Amortentia

A világ legerősebb Szerelmi Bájitala, túlzott rajongást és alvakultságot okoz a fogyasztójának. Jellegzetes gyöngyház-színű fénye van, és a gőze spirálokban emelkedik fel.

Antiszérumok

Kölünbőző mérgekre különböző ellenszerek léteznek. Ismert ellenméreg vannak a doxik harapása ellen, a sóbálványátok ellen, és persze mérgek ellen.

Béke Elixírje

Ingredients: Porított holdkő és hunyorszirup. Feloldja az aggódást és csillapítja az izgalmat.

Csuklasztó főzet

A fogyasztója csuklani kezd tőle.

Debodor Frizuráló Főzet

Kiegyenesíti a hajat és könnyebben kezelhető lesz. Hermione használja a Karácsony Bál előtt, amikor Viktor Krummal megy.

Doxicid

Ez egy fekete folyadék doxik lepermetezésére. Ettől egy időre eszméletlenek lesznek.

Dudordagasztó Szirup

Amihez hozzáér többszörös méretére nő.

Élet Elixírje

A Bölcsek Kövéből lehet készíteni, és örök életet ad a fogyasztójának addig amíg rendszeresen issza.

Égés sebet Gyógyító Balzsam

Nem valódi bájital, de a sűrű narancssárga kenyőcsöt égési sérülésekre használják. Madam Pomfrey ezzel gyógyította meg Cedric Diggoryt aTrimágus Tusa első próbája után.

Ellenméreg bájital

Ez a bájital sok méreg ellenszere. A Bezoár sok méreg ellen hatásos, de mindegyik elle.

Elmeélesítő Főzet

Hozzávalók: szkarabeusz bogár, gyömbérgyökér, tatuepe. A hatása ismeretlen, de valószínűleg a fogasztója jobban tud tőle gondolkodni.

Élő Halál Esszenciája

Hozzávalók: üröm, aszfodélosz, Sopophorus Bab és macskagyökér. Ez egy különösen erős altató bájital.

Észbontó Kompót

A fogyasztó összezavarodik tőle.

Eufória Elixírje

Napsárga bájital, eufóriát okoz a fogyasztójának. Mellékhatása határtalan éneklés és orr-csípés, de ezeket enyhíteni lehet egy kis hozzáadott borsmentával.

Farkasölőfűfőzet

Új és bonyolult bájital, enyhíti a vérfarkaskór tűneteit, de nem szünteti meg teljesen. Ha a vérfarkas (amikor ember) teliholdkor iszik belőle csak normális farkas lesz belőle, vagyis tud magán uralkodni. Még mindig jobb, mintha egy vérengző fenevaddá válna.

Fecsegés Főzet

Arra kényszeríti a fogyasztóját, hogy értelmetlen dolgokat mormoljon.

Felejtés Főzet

A fogasztója feledékeny lesz tőle.

Felix Felicis

A szerencse bájitala. A Felix Felicis szerencsét ad a fogyasztójának egy időre, attól függően, hogy mennyit iszik meg belőle. Ez idő alatt minden amit csinál sikeres lesz. De csak mértékkel szabad használni, mert a nagy mértékű fogyasztása szédülést, vakmerőséget és túlzott önbizalmat okoz. Nagy mennyiségben erős méreg lehet, és tiltott szer mindenféle versenyen.

Hajnövesztő Főzet

Hozzávalók: patkányfarkak. Hatása ismeretlen.

Horzsolás-Eltávolító Kenyőcs

Ez egy sűrű, sárga kenyőcs, ami garantáltan meggyógyít minden kissebb sérülést egy órán belül. Fred és Geroge találta ki, mert a sok sérülés miatt amit az okozott, hogy az összes találmányukat magukon próbálták ki szükséges volt.

Kapapkúra-bájital

Enyhíti a megfázás és az influenza tűneteit. Azonnal hat, de van egy mellékhatása: a fogyasztójának utána hosszú ideig füst szivárog a füléből.

Lohasztólé

Minden megdagadt vagy eredeti mérténél nagyobb dolgot visszavarázsol eredeti méretére. A Dudordagasztó Szirup ellentéte, és ellenméregként hat rá.

Mandragórás Gyógyszirup

Hozzávalók: Mandragórák. Megkövült emberek meggyógyítására alkalmazzák. Különösen hatásos volt, amikor a Baziliszkusz kijött a Kamrából és kővá dermesztett néhány diákot.

Mrs Skower Univerzális Varázskosz-Eltávolítója

Egy tisztító lé, Frics kedvence.

Öregítő Főzet

A fogyasztója öregebb lesz tőle. De csak a testen hat az elme nem öregszik. Köztudott, hogy minnél többet isznak belőle annál öregebb lesz az illető. A bájital hatási csak ideiglenes.

Örökös Elixírek

Ismeretlen, de a hatásai valószínűleg örökké tartóak.

Pótcsont-Rapid

Csontokat növeszt, lassú és fájdalmas folyamattal. Harry is használta mert Lockhart eltűntette a karjából az összes csontot.

Robbantó Bájital

Hozzávalók: Erumpent (kifakadó) lé. Az erumpent-et a robbantó bájitalok észítéséhez szokták használni.

Százfűlé-főzet

Hozzávalók: juharfa fátyolkája, bikornisszarv-őrlemény, pióca, meghajtófű, disznópázsit, szárított bumszalagbőr, és egy darabka abból akivé vélni akarunk. A hatása egy órán át tart, a fogasztója egy másik személlyé változik de csak külsőleg. A meghajtófüvet teliholdkor kell szedni, a juharfátyolkát pedig 21 napig kell párolni.

Sebgyógyító Főzet

Ez egy füstölgő piros folyadék, ami fertőtleníti és összehúzza a sebeket. Madam Pomfrey használja Harryn az első próba után.

Szerelmi Bájital

Hozzávalók: Ashwinder tojásai. A fogasztója szerelmes lesz tőle. Valentin-napon Lockhart javasolta a tanulóknak, hogy kérdezzésk meg Pitont hogyan kell szerelmi bájitalt készíteni.

Smaragdzöld Bájital

Egy titokzatos bájital, amivel Lord Voldemort a medál horcruxját védte meg. Félelmet és önkívületet okoz, és erősen mérgező hatású. A fogyasztója magánkívű lesz tőle és valószínűleg hamarosan meghal ha nem gyógyítják meg.bájitalt csinálni. Piton nem próbálta ki. A Weasley Varázsvicc Vállalat is árul Szerelmi Bájitalt, és mint ahogy azt Ron is tapasztalta tényleg hatásos.

Tíz Másodperces Pattanás Eltűntető

Kicsi pattanásokra vagy dudorokra van kitalálva. Fred és George árulja.

Veritaserum

Erős igazságszérum. A fogyasztóját arra kényszeríti, hogy minden kérdésre amit feltesznek neki az igazat válaszolja. A Mágiaügyi Minisztérum engedélyével használható csak.

Vér-Pótló Főzet

Feltölti a sérült ember vérét ha sok hiányzik neki.

Zsugorító Főzet

Hozzávalók: hernyó, százszorszép gyökér, piócalé, patkánylép, aszalt füge. Ez egy élénkzöld bájital a harmadévesek tananyagában van benne. Piton Neville varangyán használj, erre abból ebihal lesz. Azt nem tudni, hogy a bájital a dolgokat összezsugorítja-e, vagy pedig fiatalítja.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

ez bevált

(darivo garugo mirido, 2014.03.05 11:17)

de tenyleg 10-edik foku vagyok a varaszlok kozott

budapest

(lola, 2009.08.19 16:37)

hülyeség!!!!!!!!!!figyeljetek kipróbáltátok és bevált??? mert én már mindeggyiket kipróbáltam óóó és nagyon nehéz volt beszerezni az összetevőket.Elegem lett kész végeztem tudjátok mért mert nem vált be lehet hogy azt mondjátok milyen jó az oldal mer vannak benne bájitalok de nem próbáltátok ki!!!!aszt hiszitek hogy beválik lássuk na!!!!!!!próbáljátok ki gyerünk nem harap nem rúg nem csíp!!!!!!azt mondjátok milyen jó és nem is tudjátok hogy beválik-e vagy nem csak hiszitek higgyétek el énis kibróbltam a recept szerint és nem vált be HÜLYESÉG!!!!!!!!!kérlek higgyetek nekem nem hazudok ha nem hiszitek mit mondonk próbáljátok ki!!!!!!!!!!!!!!

Re: budapest

(Khm, 2011.08.21 11:12)

Te komolyan ilyen hülye vagy h kibróbáltad vagy csak jáccod az eszed?
Tudod ezek nem léteznek mért is működnének? Csupán azért van leírva h néhány fanfic író ( mint pl én is ) tudjon a receptjükről, ha esetleg le akarná írni. DE NEM, ARRA NEM JÓ H KIPRÓBÁLD!!!! TISZTA HÜLYE VAGY KAPJ MÁR A FEJEDHEZ EZ NEM VALÓSÁGOS! MIÉRT VÁROD EL TŐLE H MŰKÖDJÖN IS???!!!

THE MAGICAL WORLDS OF HARRY POTTER

(angela, 2010.11.29 14:27)

The Magical Worlds of Harry Potter is one of the former: an affectionately written companion book intended to help visitors to Rowling's world navigate.

http://harrypotterkonyv.hu/the_magical_worlds_of_harry_potter#

tamas3791@freemail.hu

(roxfort , 2009.10.31 14:24)

csúcs csak mik kellenek hozá?

budapest

(lola, 2009.08.19 16:44)

írjatok!!!!!!!!!!!!zrinyimelinda@citromail.hu

márokpapi vörös hadcsereg ut 23

(Botos Dávid, 2009.04.17 12:28)

tök jok a báitalok

márokpapi vörös hadcsereg ut 23

(Botos Dávid, 2009.04.17 12:26)

ezek tök jok a báitalok.

budapest

(dávid, 2009.04.17 12:23)

ez csak hülyeség.

l.l. junior

(kállai amanda és gönczi orsolya, 2009.02.22 17:55)

Ezek tök jók csak oda kéne írni hogy, hogy készülnek.

barbara510@freemail.hu

(Barbara510, 2009.01.30 18:14)

Nagyon jó ez az oldal!!!

ormos ede56

(sajtos anna, 2008.10.17 18:46)

nagyon jó az oldal

Öregítő főzet

(Herika, 2008.09.11 14:28)

Csak egy kérdés: Az öregítő főzet eredeti neve nem Kor Korrigáló Főzet? - lehet, hogy én tudom rosszul, persze

viki97@pr.hu

(matók viktoria, 2008.07.19 17:59)

sziasztok nekem nagyon tecikez a bájitalkészítés